Hur fungerar det?

RentAtrend är en ny onlineplattform som för samman användare för uthyrning av märkeskläder och accessoarer. Det är ett nytt delningskoncept som förenar människor som vill hyra ut sina designerkläder och tjäna lite extra pengar med dem som vill få tillgång till mode på ett mer ekonomiskt sätt. Genom att hyra det du behöver istället för att köpa kan du både spara pengar och hjälpa miljön.

Vanliga frågor:

Vem kan gå med?

Alla kan gå med! Om du har en positiv inställning och har en del märkeskläder som du vill hyra ut eller om du letar efter något att hyra. Oavsett ålder och plats så alla är välkomna.

Kostar det något?

Det kostar ingenting att registrera och skapa annonser. Men för att vi ska kunna erbjuda en trygg och säker miljö i form av betalningar och avtalslösningar, samt att få bolaget att växa, krävs det att vi tar 10% av varje transaktion.

Vad händer om det inte finns några kläder i mitt område?

Starta trenden! Vi gör allt vi kan för att expandera så snabbt som möjligt. Hjälp oss att bli den första i din region och du kommer snabbt se andra komma. Du kan även kolla om det är så att en närliggande stad har något som du vill hyra. Om du hittat en produkt i en annan stad kan du alltid fråga uthyraren om den kan tänka sig skicka per post.

Hur fungerar uthyrningen/betalningen?

All interaktion sker mellan hyrestagaren och uthyraren. Det är upp till er två att bestämma och organisera bästa möjliga affär. Om ni kommer att mötas upp eller skicka produkten per post är helt upp till er. Detsamma gäller för återlämnande av produkten. Det bör noteras att om du väljer att inte slutföra betalningen genom vår sida, har vi ingenting med uthyrningen att göra. Då förlorar du våra fördelar när det gäller säker betalning och eventuell konfliktlösning.

Ska jag tvätta kläder i gengäld?

I grund och botten så ska du som hyrestagare inte göra det. Uthyraren är ansvarig för tvätt. Detta är valt för att se till att ägaren kan tvätta kläder på det önskade sättet. Har ni däremot kommit överens om att du som hyrestagare ska tvätta eller kemtvätta plagget så ska detta göras enligt avtal.

Hur mycket ska jag ta betalt per uthyrning?

Det är upp till dig som uthyrare att sätta priset. Vi kommer dock att uppmuntra människor att vara realistiska! Vi föreslår att du lägger upp produkter som är anpassade för säsongen, i bra skick, populära, etc för att öka dina chanser till uthyrning. Kom ihåg att ju lägre pris du anger, desto mer efterfrågan det kommer att bli. Välj ett pris du själv anser är lämpligt och skulle vara villig att betala – och rätta det eventuellt i efterhand. Ett tips är att även titta på liknande annonser på sidan.

Vad händer om min produkt blir skadad eller stulen?

Du har ingått i ett avtal som fungerar som ett vanligt hyreskontrakt. Om du förstör produkten, är du även skyldig att betala för den. Men du som uthyrare har också möjlighet att sätta ett självriskbelopp när du skapar din annons och använder dig av e-avtalslösningen. Om du inte får din produkt tillbaka eller monetär kompensation, ska vi självklart hjälpa dig i bästa möjliga mån. Vi kan för närvarande hjälpa dig att kontakta hyrestagaren/uthyraren och försöka få tillbaka produkter/pengar. Vi rekommenderar också att använda tilläggstjänsten e-avtal via Swiftcourt. De kan ta ärendet vidare till domstol om så skulle behövas. Kom ihåg att hemförsäkringar även gäller för lösöre som du hyrt och därmed täcker för vissa skador.

Kan jag avbryta min hyresbokning?

Du kan avbryta uthyrningen/hyrningen senast 24 timmar före angiven leveranstid. Om du som hyrestagare inte avbryter inom 24 timmar innan utnämnda tiden kommer du att debiteras för uthyrningen. Detta avtal är utformat för att skydda uthyrare. Om uthyraren avbryter avtalet så kommer hela beloppet återbetalas till hyrestagaren om det hunnit dras.

Om din fråga inte finns besvarad här eller om du har andra saker på hjärtat, vänligen skicka oss ett e-post till info@rentatrend.se